Kontakt oss: 939 27 910
Logo

Spørsmål og svar:

Hvorfor bruke Digitale minner?

I digitale minner bruker vi profesjonelt utstyr og teknikker for å digitalisere og overføre dine gamle hjemmevideoer og bilder på USB og DVD. Med flere års erfaring rundt digitalisering av gamle medier puster vi nytt liv i minnene, og gir glede for kommende generasjoner.

Hvorfor digitalisere?

Forutsatt at videospilleren ikke allerede har “spist opp” kassettene dine, er den gjennomsnittlige levetiden for ditt videobånd (VHS, etc ...) bare 15 år! Lysbilder begynner å degradere etter rundt 20 år.

Hvis du er som folk flest, har familien din historie gjemt bort på et loftet et sted. Mange blir overrasket over fornedringen som allerede har oppstått når de endelig bestemmer seg for å se på dem igjen. Sørg for at dine minner blir bevart for fremtidige generasjoner.

Hvordan fungerer det?

Vi har brutt ned vår prosess i tre enkle trinn ...

  1. Kom igang - Bestill på vår hjemmeside, eller ring oss på 939 27 910
  2. Send inn din bestilling - Send inn dine hjemmevideoer og bilder til vårt kontor. Vi vil sende en melding når ditt insendte materiale kommet frem til oss.
  3. Vi gjør resten! - Vårt team vil profesjonelt digitalisere dine gamle medier, plassere dem på USB minnepinne eller DVD og returnere hele bestillingen (inkludert originalene).

Er det trygt?

Vi tar på alvor oppgaven med å håndtere og bevare dine dyrebare minner. Av denne grunn har vi tatt flere skritt for å sikre en trygg digitalisering.

Sikker bevaring - vi bevarer dine kassetter i et brannsikkert arkivskap som kan tåle brann i opptil 90 minutter.

Sikker merking - Når pakken ankommer vårt kontor, vil vi åpne, telle, og deretter merke hver enkelt medie med viktig informasjon slik at vi vet hvor hver tape er til enhver tid.

Tilbakesending - Med Posten/bring sørger vi for sikker levering av bestillingen din tilbake til deg. Du vil motta en SMS når din pakke er ankommet din nermeste postkontor/post i butikk.

Hvordan sender jeg mine dyrbare minner på sikrest mulig måte til dere?

At du sikrer sendingen med ditt materiale til oss er utrolig viktig! Vi anbefaler at du kjøper en rød "Norgespakke" på ditt lokale postkontor/post i butikk.

Pakk inn kassettene/foto med bobleplast eller avispapir. Sørg for å teipe kantene på esken selvom det er en lukkemekanisme på esken. Skriv med ordrenummer som du fikk når dere fylte ut bestilling på vår hjemmeside. Da er det bare å dra til postkontoret og sende. Husk å be om "pakkesporing" når dere sender pakken avgårde. På den måten kan dere spore pakken via posten.no til enhver tid. Vi vil sende en bekreftelse på SMS når vi har mottat pakken.

Vil dere sende tilbake mine originaler?

Ja! Vi returnerer alltid de opprinnelige materialene sammen med din Minnepinne eller DVD, gjennom bring med forsikring.

Jeg er redd for å sende, kan jeg levere til dere personlig?

Ja! Vi holder til i 3 etasje på søndre torg 6 ved Torget i Hønefoss. Ring oss på 939 27 910 for å avtale et møte. Vi vil gjerne møte deg og se på dine behov.

Hvor sender jeg bestillingen min?

Send inn din bestilling til ...

Digitale Minner,
Søndre Torg 6,
3510 Hønefoss

Hvor lang tid tar det?

Ordrer med standard behandling tar ca 4-5 ukers tid å behandle når bestillingen er mottatt, men det kan ta lengre tid. Hasteoppdrag har behandlingstid på maks 2 uker. Se våre vilkår for bruk og for mer informasjon.

Hvor mye koster det?

Våre priser er enkle og rimelige. Prisene starter på bare 125 kr per kassett, kr 120 kroner per 15 meter film rull, og 5 kr per bilde eller lysbilde. Se alle våre priser og tjenester. Pris for usb-minnepinne og ekstern usb-harddisk kommer i tillegg. Vi bruker Seagate 16, 32GB minnepinner og seagate 1000GB ekstern harddisk. Frakt vil komme i tillegg, vi sender tilbake i postoppkrav, vi bruker bring sine pristabeller for frakt.

Hva skal jeg velge å overføre til? USB eller DVD?

USB fordeler:
Lettere og dele med venner og familie, sikkerhetskopier, redigering og opplaste snutter på sosiale medier.

DVD fordeler:
Brukervennlig da vi lager egen DVD tittelmeny med kapitellindeling som man kan styre ved hjelp av fjernkontroll.

Hvilke formater konvertere du?

Videobånd:
VHS, S-VHS, VHS-C, S-VHS-C, Betamax, video8, Hi8, Digital8, MiniDV, HDV, og DVcam.

Smalfilm:
8mm, Super 8mm og 16mm.

Bilder:
35mm lysbilder, negativer og fotoutskrifter.

Audio:
Lydkassetter

Hva slags utstyr bruker dere?

For å digitalisere VHS,S-VHS og VHS-C bruker vi Panasonic AG-7350,AG7150 og MD830. Dette er proffesjonelle broadcasting avspillere med TBC. Time Base corrector for å redusere eller eliminere feil som kommer av mekanisk ustabilitet. For å digitalisere video8,hi8 bruker vi sony digital8 kameraer som er bakover kompatible. Det vil si at de ellers analoge video8 og hi8, blir overført digitalt som gir 100% signaloverføring, helt fri for tap av signal, som man ellers ville fått ved composite eller S-video overføring.

For å digitalisere miniDV bruker vi proffesionelle Sony DSR-25 DVCAM recorder deck, som støtter DVCPRO og DVCAM.

Vil DVDer spille i DVD-spilleren?

Hver DVD blir profesjonelt mestret akkuratt som i en Hollywood-film. De vil spille i alle DVD spillere og datamaskiner.

Kan dere konvertere utenlandske eller NTSC-kassetter?

Ja! Vi vil konvertere utenlandske (NTSC eller SECAM) videoer til europeiske (PAL) DVDer uten noen som helst ekstra kostnad!

Kontakt oss

Kundeservice: 939 27 910

Digitale Minner,
Søndre Torg 6,
3510 Hønefoss